Zijspoor dreigt voor geflopte Anderlecht-transfer: We moeten geduld hebben
Gaat vergeten aanvaller nu al richting uitgang

Zijspoor dreigt voor geflopte Anderlecht-transfer: "We moeten geduld hebben"

03-07-2015 09:14

Door de (toen nog) prestigieuze wintertransfers van Rolando en Marko Marin raakte hij een beetje in de kantlijn, maar ook Idrissa Sylla loopt nog altijd rond bij Anderlecht. De aanvaller uit Guinee heeft nog een contract van vier jaar, maar voorlopig liet hij door blessures nog niets zien.

Nu Aleksandar Mitrovic waarschijnlijk vertrekt dacht L'Avenir terug aan Sylla: kan hij een soort interne oplossing zijn, op zijn minst voor de eerste wedstrijden? Coach Besnik Hasi gelooft daar geen bal van. "Laten we niet ongeduldig zijn met hem. Hij heeft al lang niet meer gespeeld en hij heeft nu wedstrijden nodig om terug op zijn oude niveau te raken", aldus de veelgeplaagde trainer. Die had zijn nieuwe spits natuurlijk nu al willen hebben.

Opvallend is wel hoe de pikorde in mekaar zit qua spitsen. Volgens Purple Spirit heeft Herman Van Holsbeeck gezegd dat Aaron Leya Iseka dit seizoen de tweede spits is, na Mitrovic of diens vervanger. Van Holsbeeck stelt de ploeg natuurlijk niet op, maar het is toch een opvallende uitspraak van de sportief manager. De vraag is natuurlijk vooral hoe Sylla past in het team van Anderlecht: het systeem van Hasi is gebaseerd op een grote, kaatsende spits, dat is Sylla zeker niet. Op de flank verliest hij dan weer veel kwaliteiten. Een moeilijke puzzel dus voor paars-wit.