Opmerkelijke transfer aan de gang: Chelsea wil toptalent halen en stallen in België
Leon Bailey moet Mourinho's nieuw goudhaantje worden

Opmerkelijke transfer aan de gang: Chelsea wil toptalent halen en stallen in België

03-07-2015 09:20

Chelsea heeft zijn zinnen gezet op Leon Bailey. Een Jamaicaans toptalent dat onlangs maar een contract tekende bij AS Trencin. Chelsea wil de jonge voetballer kopen en hem stallen bij Moeskroen. Of dat zal lukken is nog maar de vraag, want het dossier is ontzettend ingewikkeld.

Enkele jaren geleden waren Standard en Racing Genk verwikkeld in een dubieuze affaire rond die Leon Bailey. De Jamaicaanse voetballer was toen 15 jaar, maar werd al aanzien als absoluut toptalent. Na een inval van de arbeidsinspectie bij Genk verdwenen Bailey en zijn makelaar en doken ze plots bij Standard op. Het zou vooral Craig Butler, een Jamaicaanse voetbalmakelaar, geweest zijn die zich met louche zaken bezighield. Genk wou alles zo snel mogelijk legaliseren om hem te kunnen vastleggen, maar dat is niet gelukt.

Ondertussen is de 17-jarige aanvaller aan de slag bij het Slovaakse AS Trencin, een ploeg waar opnieuwe diezelfde Craig Butler hem naartoe gebracht heeft. Bailey zou zelfs een nieuw contract getekend hebben. De jonge aanvaller komt van de Phoenix All Stars Football Academy in Amerika en die zouden volgens Butler goede banden hebben met Trencin. 

Verschillende topclubs hebben Bailey al eerder proberen strikken, maar haakten af zodra ze aan zijn dossier begonnen. Volgens Het Laatste Nieuws zou het nu de beurt zijn aan Chelsea om de zaak open te breken en de Jamaicaan een contract te laten tekenen. Zodra Chelsea daarin slaagt, wordt de jonge voetballer uitgeleend aan Moeskroen. Bailey zou volgens verschillende geruchten al gespot zijn met zijn entourage in Moeskroen.