Kogel door de kerk: AA Gent moet op zoek naar nieuwe doelman
Gent moet nieuwe doelman zoeken

Kogel door de kerk: AA Gent moet op zoek naar nieuwe doelman

03-07-2015 07:28

Hij kwam deze winter vrij geruisloos aan bij AA Gent, en hij mag al even stilletjes terug naar de uitgang. De transfer van de Macedoniër Damjan Siskovski was geen succes. De derde doelman geldt in zijn thuisland als een groot talent, maar kwam bij Gent nooit in het stuk voor.

De negentienjarige Siskovski werd deze winter binnengehaald als doublure voor Matz Sels en Brian Vandenbussche, en mogelijk als een wissel op de toekomst. Sels bleef echter heel het seizoen fit en Siskovski viel nogal tegen op training, Gent gaat nu dus voor ander en beter. Mogelijk verkiezen ze wel om hun nieuwe derde doelman uit de eigen jeugd te halen, zoals ze vroeger wel vaker deden. De kans dat er twee keepers tegelijk out zijn is namelijk zeer klein, een transfer doen voor de positie van derde doelman is vaak verloren moeite.

Afraken van Siskovski was niet zo'n probleem, want zijn ex-club Rabotnicki Skopje wilde hem maar wat graag terugnemen. Siskovski staat dan ook hoog aangeschreven in zijn thuisland, hij is er de vaste doelman van het beloftenelftal. Siskovski heeft mooie adelbrieven, maar het heeft hem dus niet kunnen helpen bij Gent.