Opvallende wending in transferverhaal: nieuwe topclub meldt zich voor Van Damme
Gaat Van Damme dan toch nog vertrekken?

Opvallende wending in transferverhaal: nieuwe topclub meldt zich voor Van Damme

03-07-2015 07:11

Jelle Van Damme werd dit seizoen uit de ploeg gespeeld door de Colombiaan Darwin Andrade en mocht eigenlijk weg, maar de nieuwe Standard-voorzitter Bruno Venanzi wil hem uiteindelijk toch in Luik houden. Dat zal niet van een leien dakje lopen, want de 32-jarige verdediger kan een prestigieuze transfer krijgen.

Van Damme heeft volgens Het Nieuwsblad een voorstel gekregen uit Griekenland, daar zou topclub Panathinaikos hem graag willen overnemen. In België werd de ex-Rode Duivel al gelinkt aan Racing Genk en KV Oostende, maar misschien spreekt een nieuw buitenlands avontuur hem wel meer aan. Van Damme speelde in het verleden al bij Ajax, Southampton, Werder Bremen en Wolverhampton, maar kende nergens echt veel succes. Dit kan wel eens zijn laatste kans zijn om zich te bewijzen in het buitenland.

Venanzi heeft veel meer vertrouwen in Van Damme dan zijn voorganger Roland Duchâtelet, maar het is maar de vraag wat coach Slavoljub Muslin nog van hem wil. Vorig jaar raakte de verdediger namelijk maar aan veertien wedstrijden, nu Standard Andrade definitief wil overnemen kan datzelfde scenario zich weer herhalen. Mogelijk kiest Van Damme daarom voor een club waar hij meer speelgelegenheid krijgt.