Zelfmoord van Club Brugge-speler blijft nazinderen: Begrijp nog steeds niet waarom
Bruggeling sprong uit flatgebouw

Zelfmoord van Club Brugge-speler blijft nazinderen: "Begrijp nog steeds niet waarom"

02-07-2015 11:02

De transfer van David Rozehnal naar Oostende brengt veel mooie herinneringen boven bij de Tsjech. In België beleefde hij mooie tijden, vaak met zijn beste vriend. Helaas moest hij Marek Spilar snel afgeven.

Rozehnal speelt na tien jaar bij grote clubs als Lazio Roma, Newcastle, PSG en Lille weer in België, een weloverwogen keuze van de international. Hij heeft namelijk goede herinneringen aan België. "Bij Club Brugge haalde Trond Sollied het beste uit mij, en wat voor een ploeg hadden wij toen ook. Timmy Simons, Andres Mendoza, Nastja Ceh, Tomislav Butina...ik denk er met plezier aan terug. Alleen jammer dat ik dat niet meer met Marek kan delen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Na twee jaar heeft Rozehnal de dood van zijn boezemvriend een plaats kunnen geven, maar vergeten zal hij het nooit doen. Daarvoor was de band met de Slowaak te groot. "We hadden samengespeeld in Tsjechië en hij ving me op toen ik naar Club Brugge kwam. Onze vrouwen waren vriendinnen en ik begrijp nog altijd niet waarom...we hebben elkaar ook na Club nog vaak opgezocht", getuigt Rozehnal.

Rozehnal heeft nooit iets vreemds kunnen opmerken aan Spilar, dus kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Spilar sprong op 7 september 2013 uit een flatgebouw en was op slag dood. Hij was amper 38.