'Mourinho shockeert Barcelona en Man City: Braziliaan plus vijftig miljoen'
Strijd om meest gewilde speler van Europa

'Mourinho shockeert Barcelona en Man City: Braziliaan plus vijftig miljoen'

29-06-2015 22:05
3

FC Barcelona en Manchester United leken de beste papieren te hebben voor de komst van Paul Pogba, maar Chelsea wordt mogelijk de lachende derde. José Mourinho gaat voor een sensationele transferdeal met Juventus.

Chelsea wil 'de wereld shockeren', schrijft El Mundo Deportivo maandag. Met een bod van vijftig miljoen euro én Oscar moet Juventus gepaaid worden. Pogba zou zelf wel openstaan voor een overstap naar de kampioen van Engeland, waar hem een basisplek wordt gegarandeerd.

Mourinho heeft een overschot aan middenvelders, waaronder Marco van Ginkel, maar schijnt alsnog behoefte te hebben aan Pogba. De 21-jarige Fransman is al tijden het meest gewilde object op de Europese transfermarkt. In een eerder stadium werd een prijskaartje van honderd miljoen euro aan hem gehangen.

Chelsea is bereid ver te gaan, gezien het feit dat Oscar als ruilmiddel wordt ingezet. De Braziliaan kreeg het laatste jaar veel kritiek te verduren in Engeland, maar staat er goed op bij Max Allegri, de trainer van Juventus. De Italiaanse kampoien heeft nog niet geantwoord op de poging uit Londen.