Kogel door de kerk: De Ceulaer speelt ook dit seizoen in Eerste Klasse
Flankaanvaller heeft nieuwe club

Kogel door de kerk: De Ceulaer speelt ook dit seizoen in Eerste Klasse

29-06-2015 13:52

Zijn vertrek bij Genk leidde tot heel wat negatieve reacties, maar Benjamin De Ceulaer heeft uiteindelijk niet lang zonder ploeg gezeten. Eerder toonde Oud-Heverlee Leuven interesse in de Limburger, maar uiteindelijk kiest hij voor de concurrentie.

De Ceulaer heeft volgens RTV Kempen een akkoord met Westerlo. De 31-jarige aanvaller wacht een hele aanpassing, want Westerlo wordt voor volgend seizoen als degradatiekandidaat getipt. Dat deert de flankspeler echter niet, hij wil gewoon een ploeg waar hij speelkansen krijgt. Bij Westerlo zal hij quasi zeker zijn van een basisplaats. De Kempenaars geloven ook rotsvast in hem, want hij krijgt een contract van maar liefst drie jaar.

Genk kocht De Ceulaer indertijd voor meer dan twee miljoen euro van Sporting Lokeren, hij werd snel een publiekslieveling maar kon geen constante leggen in zijn prestaties. Genk nam daarom de drastische beslissing om zijn contract gewoon te laten aflopen en dus niets van de transfersom te recupereren.

De Ceulaer blijft dus in Eerste Klasse spelen, daar was een tijdje twijfel rond. Het had er even alle schijn van dat tweedeklasser Antwerp hem ging binnenhalen, maar uiteindelijk krijgt hij toch onderdak op het hoogste niveau.