Sporting Lokeren gaat shoppen in Brussel, middenvelder tekent contract
Rassoul is de vijfde aanwinst van Sporting Lokeren

Sporting Lokeren gaat shoppen in Brussel, middenvelder tekent contract

18-06-2015 19:11

Sporting Lokeren heeft zijn vijfde aanwinst beet. De 19-jarige Senegalees Joher Khadim Rassoul speelt de komende drie seizoenen voor de Waaslanders. De middenvelder komt over van RSC Anderlecht. Bij paars-wit kon hij zich nooit manifesteren. RSC Anderlecht lichtte de optie in het contract dan niet. 

Rassoul is een stugge verdedigende middenvelder. Hij kan ook uit de voeten als centrale verdediger. De Senegalees vertoefde de voorbije maanden bij de beloften van RSC Anderlecht. De Brusselaars geloofden in januari nog rotsvast in hem want zij schotelden Rassoul een contract tot het einde van het seizoen. Coach Besnik Hasi zag echter te weinig progressie in de jongeling en dus was het einde verhaal voor Rassoul. 

Maar Sporting Lokeren komt met de oplossing aandraven. Het team van coach Bob Peeters gelooft wel in de kwaliteiten van de 'nieuwe Cheikhou Kouyaté'. Die bijnaam kreeg Rassoul omdat zijn lichaamsbouw en techniek overeenkomt met de huidige speler van West Ham. Voor Sporting Lokeren is Rassoul al de vijfde aanwinst. Eerder trokken ze nog Mohammed Ghadir, Marko Miric, Joey Dujardin en Dieter Cremers aan.