De nieuwe Barda strijkt neer in Lokeren, Israëliër spreekt hoge ambities uit
Ghadir is de nieuwe spits van Sporting Lokeren

De nieuwe Barda strijkt neer in Lokeren, Israëliër spreekt hoge ambities uit

11-06-2015 19:53

Sporting Lokeren heeft zijn nieuwe aanvaller beet. De 24-jarige Mohammed Ghadir speelt de komende vier seizoenen bij de Waaslanders. De speler wordt in zijn thuisland Israel genoemd als de nieuwe Elyaniv Barda, de voormalige aanvaller van KRC Genk. Maar bij Sporting Lokeren zijn ze er van overtuigd dat hij veel beter is.

Sportief directeur Willy Reynders is in de wolken met de komst van Ghadir. "Hij is een spits zoals we die wilden. Hij is snel, uiterst wendbaar en heeft een neus voor doelpunten. Ik vergelijk hem een beetje met Barda, maar ik denk dat hij minstens zo goed is. Ik verwacht erg veel van hem", geeft de Limburger aan bij Sporza.

Ghadir is alvast erg gemotiveerd om bij zijn nieuwe club aan de slag te gaan. "Ook in Israël ligt de competitie stil, maar omdat ik wist dat er sprake was van Lokeren, ben ik anderhalve week geleden begonnen met individueel te trainen. Ik weet dat ze staan voor goed voetbal en dat ze de laatste jaren goede resultaten halen. Ik kom hier om doelpunten te maken."

Voor de Israëliër is het niet de eerste keer dat hij in België speelt. Eerder kwam Ghadir ook uit voor Beveren, maar die passage liep niet zo goed af. "Ik brak er in mijn eerste wedstrijd mijn been. Ik had drie operaties nodig. Daarom trok ik snel terug naar eigen land. Maar zo kende ik Lokeren natuurlijk wel."