Wervelwind Messi neemt Barça opnieuw bij de hand in bekerfinale
3-1 vs. Bilbao

Wervelwind Messi neemt Barça opnieuw bij de hand in bekerfinale

30-05-2015 23:23
6

FC Barcelona heeft na de landstitel ook de Spaanse beker veroverd. Zaterdagavond werd de ploeg opnieuw bij de hand genomen door Lionel Messi, die twee keer trefzeker was in de finale tegen Athletic Bilbao: 3-1. Volgende week gaat Barça op voor de 'treble'. Dan staat de finale van de Champions League op het programma. Juventus is dan de opponent. 

Barcelona veroverde de Copa del Rey voor de 27e keer, Athletic Bilbao bleef op 23 bekerzeges staan. Een week voor de finale van de Champions League tegen Juventus bewees Lionel Messi weer eens dat hij in topvorm verkeert.

De Argentijnse superster opende in de twintigste minuut de score na een prachtige dribbel langs vier verdedigers. Messi bekroonde zijn solo met een doeltreffend schot in de korte hoek. Neymar verdubbelde de voorsprong na 35 minuten op aangeven van Luis Suárez, Messi besliste de ongelijke strijd een kwartier voor tijd. Met de buitenkant van zijn linkervoet tikte hij een voorzet van Dani Alves achter de Baskische doelman.

Volgende week zaterdag kan Barça in Berlijn de 'treble' veroveren. Ook tegenstander Juventus pakte dit seizoen in Italië zowel de landstitel als de nationale beker.