'Aartsrivalen strijden om verdediger van Koeman; eerste bod uit Liverpool afgewezen'
24-jarige back heeft nog een contract voor één jaar

'Aartsrivalen strijden om verdediger van Koeman; eerste bod uit Liverpool afgewezen'

30-05-2015 23:40

Er lijkt deze zomer een transferstrijd te gaan ontstaan tussen aartsrivalen Manchester United en Liverpool. Inzet van het duel is Nathaniel Clyne, rechtsback van Southampton en de Engelse nationale ploeg. 

De 24-jarige Clyne was vorig seizoen al één van de uitblinkers bij Southampton en kende ook onder manager Ronald Koeman een uitstekend jaar. Manchester United is in een zoektocht naar een nieuwe rechtsback bij de voormalig Crystal Palace-speler uitgekomen, maar ook Liverpool blijkt nu serieus interesse te hebben in Clyne. De BBC claimt dat The Reds een openingsbod van ruim dertien miljoen euro hebben uitgebracht op de vleugelverdediger. Southampton heeft dat afgewezen. 

Clyne heeft nog een eenjarig contract bij The Saints en heeft dat nog altijd niet verlengd. Een transfer lijkt dan ook aanstaande, anders loopt de international volgende zomer gratis de deur uit. Vorig seizoen vertrokken er al drie steunpilaren van Southampton naar Liverpool: Adam Lallana, Dejan Lovren en Rickie Lambert. Manager Brendan Rodgers betaalde in totaal ongeveer zestig miljoen voor het trio.