'Jonge Speler van het Jaar' klaar voor eerste basisplaats bij Rode Duivels
Jongeling klaar voor eerste basisplaats bij Rode Duivels

'Jonge Speler van het Jaar' klaar voor eerste basisplaats bij Rode Duivels

30-05-2015 16:52

Jason Denayer beleeft het jaar van zijn leven. De 19-jarige verdediger dwong een basisplaats af bij Celtic. Hij maakte direct indruk en dat was onze bondscoach niet ontgaan. Hij zat ondertussen al zever keer in de selectie van de Rode Duivels, waarin hij één keer mocht invallen. Nu maakt hij zelfs kans om in de basis te beginnen tegen Frankrijk en Wales.

De Rode Duivels bereiden zich voor op de oefeninterland tegen Frankrijk en de EK-voorronde wedstrijd in en tegen Wales. Door de afwezigheid van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, bestaat de kans dat Denayer voor de eerste keer een basisplaats krijgt. Al lijkt een centraal duo Lombaerts-Alderweireld ook wel mogelijk.

“Ik hoop natuurlijk op een kans, maar dat is een beslissing van de coach”, aldus Denayer na de training van zaterdag. Zenuwachtig is de jongeling niet. “Ik blijf altijd kalm. Ik speel al het hele seizoen tegen goeie spelers. Ik heb ooit als doel gesteld om tegen de beste voetballers ter wereld te mogen spelen en dat is dus nu al aan het gebeuren. Wales bezorgt me echter geen kopzorgen, elke wedstrijd is belangrijk.”

Denayer heeft er een jaar opzitten om niet snel te vergeten. Hij won met Celtic de landstitel en de League Cup. Hij werd dit seizoen uitgeroepen tot ‘Jonge Speler van het Jaar’. De verdediger is eigendom van Manchester City. Hij keert er terug om de voorbereiding mee te maken. Waar Denayer volgend seizoen ook effectief zal spelen, is nog niet duidelijk.