Van Buyten klaar voor korte comeback
Van Buyten zal nog enkele wedstrijd op het veld staan

Van Buyten klaar voor korte comeback

30-05-2015 16:11

Daniel Van Buyten besliste te stoppen met voetballen na een uitstekend wereldkampioenschap in Brazilië. Anderlecht probeerde de ex-Rode Duivel nog op andere gedachten te brengen. Ze wilden hem nog een contract aanbieden voor één seizoen, maar dat legde hij naast zich neer. Nu maakt de 37-jarige toch even zijn rentree op de voetbalvelden.

Van Buyten had een zeer interessante aanbieding van Anderlecht op zak om nog één jaar door te doen, maar hij weigerde. De Brusselaars boden hem zelfs nog een contract aan om alleen mee te doen tijdens de Play-Offs, maar ook dat legde hij naast zich neer.

De ex-international zal toch nog even zijn voetbalschoenen terug aantrekken. Hij maakt een korte comeback bij de ‘All-Stars’ van Bayern München, een ploeg met legendarische ex-spelers. Op 14 juni spelen ze tegen de Manchester United Legends en op 11 juni tegen Inter Forever.

Van Buyten zal in mooi gezelschap vertoeven. "Met het verstrijken van de jaren is het voor sommige oudgedienden, zoals Rummenigge of Hoeness, om voor de hand liggende fysieke redenen niet meer mogelijk om mee te spelen", legt Van Buyten uit in L'Avenir. "Dus komen er enkele nieuwe spelers bij, zoals Zé Roberto, Makaay, Van Bommel en ik. Ik zal de jongste speler van de ploeg zijn."