Van der Elst geeft Belgische voetbalbond enkele tips: Iemand met palmares
Van der Elst over mogelijke nieuwe bondscoach

Van der Elst geeft Belgische voetbalbond enkele tips: "Iemand met palmares"

30-05-2015 15:29

Door het openlijk geflirt van Marc Wilmots met het Duitse Schalke 04 lijkt de bondscoach van België op het punt te staan om de Rode Duivels te verlaten. Wie Wilmots zou kunnen opvolgen is nog niet bekend. Michel Preud'homme wordt als topkandidaat naar voren geschoven, maar daar is niet iedereen tevreden mee.

Bij Club Brugge zien ze hun coach liever nog niet vertrekken. Preud'homme zou een duobaan als trainer van Club en de Rode Duivels wel zien zitten, maar dat zou de Belgische voetbalbond dan weer liever niet hebben.

Preud'homme lijkt het dus mogelijk niet te worden. Franky Van der Elst weet alvast welke kwaliteiten de nieuwe bondscoach zou moeten hebben. "De spelers van de nationale ploeg zijn de laatste jaren uitgegroeid tot echte vedetten. Dan moet je daar toch iemand boven zetten die overwicht heeft op deze groep. Iemand met een indrukwekkend palmares", zegt hij in Het Nieuwsblad. 

Volgens de ex-speler van Club Brugge hoeft het dan ook niet meteen een landgenoot te zijn die coach wordt van de Rode Duivels. "Als het kan graag, maar dan is de keuze beperkt. Een dubbele functie vind ik maar niets", alludeert hij op Preud'homme.