Belgisch talent mag zich aan permanente aanbieding uit Engeland verwachten
Henen overtuigt in Engeland

Belgisch talent mag zich aan permanente aanbieding uit Engeland verwachten

30-05-2015 14:52

De voorbije jaren hebben heel wat Belgische talenten het voetbalgeluk in Engeland gevonden. Zo ook met David Henen, die op huurbasis speelt bij de beloften van Everton. De jonge spits kon de laatste maanden veelal overtuigen.

De ploeg uit Liverpool hoopt de spits van Olympiakos nu ook definitief aan te trekken. Het lijkt ook zeer reëel dat dat de komende dagen zal gebeuren. "Ik heb een spoedvergadering met Evertoncoach Roberto Martinez in mijn agenda staan", laat zaakwaarnemer Christophe Henrotay weten in Liverpool Echo.

Volgens hem staat niets een overgang nog in de weg. "Het gaat de goede richting uit. Ik schat de kans groot dat hij volgend seizoen definitief naar Everton trekt. Dat is ook niet verwonderlijk. De verslagen van zijn prestaties bij de beloften zijn veelbelovend. Hij wordt geprezen voor zijn mentaliteit, betrokkenheid en integratie.”

Henen speelde in zijn jonge carrière al voor heel wat clubs. Hij werd opgeleid door Anderlecht alvorens verhuurd te worden aan AS Monaco. Daarna begon hij aan een Grieks avontuur bij Olympiakos, dat hem uiteindelijke verhuurde aan Everton. Daar kon hij in de vijftien wedstrijden die hij speelde voor de beloften vier doelpunten scoren.