Voetbalbond met de handen in het haar: Wie moet op zoek naar nieuwe bondscoach?
Heel wat wanorde bij de voetbalbond

Voetbalbond met de handen in het haar: Wie moet op zoek naar nieuwe bondscoach?

30-05-2015 07:23

De voetbalbond weet nog steeds niet met welke bondscoach het op het EK zal aantreden. Marc Wilmots lijkt op het punt te staan om te vertrekken naar Schalke 04, maar houdt de boot tot 12 juni nog even af.

De bond viel uit de lucht toen het te horen kreeg dat Wilmots wel denkt aan een overgang naar Schalke 04, maar men geeft de moed nog niet op. "Voor mij is Wilmots nog steeds bondscoach, dus ik zie geen probleem", zegt Philippe Collin aan Het Nieuwsblad.

Wilmots had volgens Het Nieuwsblad ook niemand om het nieuws van de interesse van Schalke 04 aan te vertellen. Door de wanorde bij de Belgische voetbalbond zijn er verschillende mogelijkheden, maar wie is de juiste? "Philippe Collin, voorzitter van de ‘technische commissie’? Paul ­Allaerts, de technisch directeur? Of Gérard Linard, de ­Henegouwse zeventiger die de vertrokken CEO Steven ­Martens vervangt", vraagt men zich af.

Door de komende voorzittersverkiezingen op de voetbalbond weet men ook nog niet wie een nieuwe bondscoach moet zoeken. "We weten nog niet wie het contract met een nieuwe trainer moet onderhandelen", geeft Collin toe.