De Bruyne heeft beslist over zijn toekomst: Duitse supporters kunnen vieren
De Bruyne blijft bij Wolfsburg

De Bruyne heeft beslist over zijn toekomst: Duitse supporters kunnen vieren

30-05-2015 07:03

De supporters van Wolfsburg kunnen voortaan op beide oren slapen. Kevin De Bruyne zal ook volgend seizoen nog uitkomen voor de Duitse club. De Rode Duivel is zo goed als tot een akkoord gekomen over een nieuw en verbeterd contract tot 2020.

De assistenkoning van Europa leek op het punt te staan om te vertrekken naar een nieuwe topclub in Europa. Manchester City en Paris Saint-Germain trokken aan zijn mouw, maar De Bruyne lijkt dan toch te kiezen voor een verlengd verblijf in Duitsland. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Hij zal bij Wolfsburg een nieuw loonsverhoging krijgen van vier miljoen euro per jaar naar negen à elf miljoen euro per jaar. Daarmee wordt hij na Vincent Kompany en Eden Hazard de best betaalde Rode Duivel in de voetbalwereld. In zijn nieuw contract zal ook een zware opstapclausule staan. Clubs die in de toekomst De Bruyne willen overhalen om naar hun ploeg te vertrekken zullen zestig à zeventig miljoen euro veil moeten hebben voor De Bruyne. Daarmee zou hij ook de duurste Belgische speler ooit kunnen worden.