Ex-speler Club Brugge ziet groot probleem: Dan wordt het gevaarlijk
Voormalig profvoetballer waarschuwt huidige generatie

Ex-speler Club Brugge ziet groot probleem: "Dan wordt het gevaarlijk"

29-05-2015 23:02

Pijnstillers, ontstekingsremmers en cafeïnepillen. Sommige voetballers slikken ze als snoepjes. Dat brengt natuurlijk gevaren met zich mee. Dat beseft ook ex-profvoetballer Peter Van der Heyden.

"Het voetbal is zo zwaar geworden dat je niet anders kan dan te leven en te spelen met pijnstillers en ontstekingsremmers", zegt de ex-speler van onder meer Eendracht Aalst, Club Brugge, Wolfsburg en Mainz aan Sporza.

Volgens Van der Heyden heb je spelers die niet slim bezig zijn. "De meeste profvoetballers gaan altijd via de clubdokter, maar er zijn altijd betweters die op eigen houtje wat dingen gaan uitproberen. Dan wordt het gevaarlijk."

Zelf kwam Van der Heyden ook niet ongeschonden uit zijn loopbaan als speler. "Ikzelf heb door de jaren heen steeds meer maagproblemen gekregen. Of dat nu met die ontstekingsremmers te maken heeft is niet bewezen, maar dat zou best kunnen. En ik ben lang niet de enige ex-voetballer met maagproblemen. Ook ik heb wel eens tussendoor een extra pilletje genomen, los van de dokter, en ik zal zeker niet de enige zijn."