'Blatter is symbool van de corrupte FIFA, wij begrijpen herverkiezing dan ook niet'
Analist over herverkiezing

'Blatter is symbool van de corrupte FIFA, wij begrijpen herverkiezing dan ook niet'

29-05-2015 22:32

Sepp Blatter is herverkozen als voorzitter van de FIFA. Volgens Peter Vandenbempt is dat niet onlogisch. Bij ons en in de buurlanden zijn we dan wel geen fan van de Zwitser. In andere delen van de wereld is dat heel anders.

"Blatter is voor ons het symbool van de corrupte FIFA. Wij begrijpen dus niet dat hij nog niet is afgetreden na de recente ontwikkelingen en zeker niet dat hij ook nog eens herverkozen wordt", aldus Vandenbempt op Sporza.

Volgens de analist heeft enkel de Westerse wereld een probleem met de Zwitser. "Wij zien hem als een corrupt persoon, maar in de rest van de wereld ligt dat anders. In Afrika en Azië is hij razend populair. Hij heeft daar met heel veel geld allerlei projecten opgestart. Al die landen zijn hem daarvoor erkentelijk. Die tillen niet zo zwaar aan al die beschuldigingen."

"Het resultaat is dat we gezien hebben wat al de hele tijd voorspeld werd. Alleen was er door de acties van de FIFA hoop dat de stemming misschien toch anders zou zijn. Maar dat is niet zo gebleken."