Debutant bij Rode Duivels: “Leren van de sterren”
Debutant verrast door selectie bij nationale ploeg

Debutant bij Rode Duivels: “Leren van de sterren”

29-05-2015 17:36

Leander Dendoncker heeft zijn eerste dagen bij de Rode Duivels er op zitten. Het ging dit seizoen ineens allemaal snel voor de jongeling van Anderlecht. Hij brak volledig door bij Anderlecht en werd als kers op de taart opgeroepen voor de nationale ploeg.

Dendoncker had de selectie voor de Duivels niet verwacht. “Ik was toch wel verrast door mijn selectie", vertelde Dendoncker na de training van vrijdag in Knokke-Heist. "Zeker omdat ik tijdens de play-offs toch minder gespeeld heb.”

“Te vroeg is het volgens mij niet, het is gewoon een extra boost om nog meer mijn best te doen. Ik kan hier op training veel leren van die sterren, ik hou mijn ogen dan ook goed open. De eerste dagen zijn heel goed verlopen, op hotel werd ik door iedereen goed ontvangen. Het is een goeie, open groep waarin iedereen nog leergierig is. Stress om voor de hele groep te zingen (een ontgroeningsritueel bij de Duivels, red) heb ik niet, het is allemaal snel voorbij. Kortom, dit is een mooi sluitstuk van mijn seizoen, waarover ik heel tevreden ben. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou spelen bij Anderlecht”, aldus Dendoncker.

Bij Anderlecht speelt Dendoncker op het middenveld, maar Wilmots heeft andere plannen met hem. De bondscoach rekent ook centraal in de verdeding op de Anderlecht-speler. Aanvoerder Vincent Kompany is geschorst en voor Thomas Vermaelen is het nog wat te vroeg na zijn langdurige blessure. Centraal achterin zit Wilmots dus krap. “Tegen Arsenal, Gent en Kortrijk heb ik ook op de nummer vier gespeeld. Het is altijd een voordeel als je op meerdere posities kan spelen. Ik hoop natuurlijk op speelminuten, maar mogen meetrainen met deze jongens is een overwinning op zich.”