Vorig jaar zouden wij gestreden hebben als gekken voor deze extra week
Mazzu wil via een langere weg een ticket voor de Europa League halen

"Vorig jaar zouden wij gestreden hebben als gekken voor deze extra week"

28-05-2015 20:43

KV Mechelen en Sporting Charleroi beginnen donderdag aan de strijd voor het laatste Europese ticket. Beide ploegen starten met vertrouwen aan het onderlinge tweeluik, maar toch moest Sporting Charleroi vorig weekend even slikken. De Carolo's verloren tegen Standard waardoor zij op de vijfde plaats eindigden en niet de vierde plaats die recht gaf op een kwalificatie voor de Europa League. 

Sporting Charleroi-coach Felice Mazzu wil nog steeds dat Europese ticket. "Wij hebben een zware klap gekregen, maar we moeten gewoon verder gaan. Uiteindelijk blijft het doel nog steeds hetzelfde, maar we moeten daar nog een extra ronde over doen. Deze week stelt eigenlijk niets voor in het leven van een speler of van een trainer. Weet je, vorig jaar zouden we als gekken gestreden hebben om in deze positie te zitten."

De coach van Sporting Charleroi had een beetje oplapwerk nodig om de spelers terug fris te krijgen. Tegen een gevaarlijk KV Mechelen mag het eigenlijk nooit verslappen. "Ik hoop dat het goed zit in de hoofden van de spelers. Wij hebben er voor gezorgd dat zij konden toeleven naar deze wedstrijd in een positieve sfeer. Maar deze wedstrijden zijn anders dan in de reguliere competitie. Wij weten dat zij een sterk systeem hebben, één van de sterkste in België. Wij gaan proberen om hen op alle vlakken te stoppen", vertelt Mazzu aan Sporting Telenet.