Landgenoot bepaald niet jaloers op Messi: 'Zou zeker niet met hem willen ruilen'
Barcelona gaat op voor de 'treble'

Landgenoot bepaald niet jaloers op Messi: 'Zou zeker niet met hem willen ruilen'

28-05-2015 20:34

Javier Mascherano zou voor geen goud willen ruilen met Lionel Messi. De Argentijnse verdediger zag zijn teamgenoot dit seizoen weer wekelijks uitblinken bij Barcelona en vraagt zich hardop af of hij zelf ook onder die druk zou kunnen presteren. 

Messi levert al bijna een decennium lang een topprestatie in vrijwel elke wedstrijd. De druk op de schouders van de wereldvedette moet enorm zijn, zo vermoedt Mascherano. "Ik zou zeker niet met hem van plek willen ruilen", vertelt de voormalig speler van Liverpool aan Canal Plus. 

"Je moet wel een heel speciaal persoon zijn om met die druk te kunnen leven. Elke drie dagen presteren wat Messi doet.. Hij moet elke wedstrijd weer bewijzen dat hij inderdaad de beste van de wereld is."

De twee Zuid-Amerikanen gaan komend weekeinde met Barcelona op voor de finale van de Spaanse beker. In de eindstrijd is Athletic Bilbao de tegenstander. "Athletic is echt een cupfighter", weet Mascherano. "Ze gaan het ons heel, heel moeilijk maken, daar ben ik van overtuigd."

Een week na dat duel staat er voor de Catalanen een heerlijk toetje op het programma. Op 6 juni wacht in Berlijn de Champions League-finale, met Juventus als tegenstander.