Bondscoach reageert voor het eerst op interesse van Schalke 04
Trekt Wilmots naar Duitsland binnenkort?

Bondscoach reageert voor het eerst op interesse van Schalke 04

28-05-2015 19:57

Kiest bondscoach Marc Wilmots binnenkort voor zijn oude liefde Schalke 04? De Duitse club heeft interesse in de diensten van Wilmots en zou Das Kampfschwein willen aantrekken als hun nieuwe coach. Wilmots reageerde voor het eerst op de geruchten. Dat meldt Sporza.

Bondscoach Marc Wilmots maakte van bij het begin van zijn perspraatje al meteen duidelijk hoe de vork aan de steel zit. "Ik zal meteen anticiperen op de vragen", begon Wilmots. "Ja, ik ben gecontacteerd door Schalke 04, maar ik heb hen meteen duidelijk gemaakt dat ik voor 12 juni met niemand zal onderhandelen."

Onlangs vertelde Wilmots nog in het Canvas-programma Karakters dat hij nooit zelf zou opstappen bij de Duivels. "Ik heb dat toen gezegd wegens de kritiek, maar in mijn contract staat een opstapclausule. Voor een bepaald bedrag kan ik weg. Of ik me dan geen zorgen maak over de spelers? Iedereen heeft zijn carrière. Dat is voetbal. Ik ben ook altijd eerlijk geweest. Toen ik bij de Rode Duivels tekende, heb ik gezegd dat ik mijn contract van twee jaar sowieso zou uitdoen. Toen ik mijn contract verlengd heb, heb ik dat niet gezegd."

De Duitse krant Bild pakte donderdag uit met het bericht dat er contact geweest is tussen Schalke 04 en Wilmots. De Duitse krant had het over een geheim telefonisch gesprek. De geruchten bleken dus te kloppen. 

Op 12 juni spelen de Rode Duivel een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. "Ik concentreer me eerst nog op de volgende twee matchen met de Duivels", ging Wilmots verder. "Wat er daarna gebeurt, zien we wel."  Na de match tegen Gareth Bale en co zal de bondscoach dus hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid scheppen over zijn toekomst bij de Rode Duivels.