'Blatter ook aangepakt in corruptieschandaal: Zwitser mag land niet uit'
FIFA onder vuur

'Blatter ook aangepakt in corruptieschandaal: Zwitser mag land niet uit'

28-05-2015 10:57
8

In het wereldwijde corruptieschandaal rondom wereldvoetbalbond FIFA wordt nu ook voorzitter Sepp Blatter aangepakt. De Zwitser, die vrijdag mogelijk herkozen wordt en dan weer voor vier jaar de scepter zwaait, mag Zwitserland niet verlaten. 

De autoriteiten in zijn vaderland willen de voorzitter binnen enkele dagen gaan verhoren en mag volgens Engelse media tot die tijd niet naar het buitenland. Blatter heeft inmiddels een conferentie in Zürich, waar hij zou spreken, afgezegd. Een woordvoerder zei dat hij dat deed om 'logische redenen', meldt The Independent.

Woensdag pakten de Amerikaanse FBI en de Zwitserse autoriteiten veertien verdachten op. Allemaal worden ze verdacht van het meewerken aan corruptie binnen de FIFA. Onder hen bevinden zich oud-officials en vice-voorzitters. Blatter bleef tot op heden buiten schot, maar de autoriteiten willen de voorzitter toch ondervragen. 

Donderdag maakte de Aziatische voetbalbond (AFC) duidelijk dat ze, ondanks de onrust, nog steeds achter Blatter blijven staan. Zij steunen Blatter in zijn jacht op de vierde herverkiezing als voorzitter van de wereldvoetbalbond. 'De bond is tegen elke vorm van corruptie in het voetbal en steunt de acties die de FIFA heeft genomen tegen wangedrag', staat te lezen in een verklaring. 'De AFC herhaalt het besluit dat vorig jaar is genomen om Blatter te steunen.'