Bondsvoorzitter De Keersmaecker wil niet meer samenwerken met City-verdediger
Samerwerking door belangenvermenging niet meer mogelijk

Bondsvoorzitter De Keersmaecker wil niet meer samenwerken met City-verdediger

28-05-2015 07:03

De KBVB lag de afgelopen maanden stevig onder vuur. Het beleid van de voetbalbond werd met de grond gelijk gemaakt. CEO Steven Martens diende hierop zijn ontslag aan. Maar ook bondsvoorzitter François de Keersmacker, bondscoach Marc Wilmots en verdediger Vincent Kompany werden zeer kritisch bekeken.

‘Iedereen Duivel’, een tv-reeks waarin de Rode Duivels werden gevolgd in aanloop naar het WK in Brazilië, was een groot succes. De reeks werd gemaakt door Bonka Circus, een productiehuis opgericht door Kompany. Al gauw werd de term belangenvermenging bovengehaald. De Keersmaecker zei aan Het Laatste Nieuws dat zo een samenwerking in de toekomst zeker niet meer zal gebeuren.

"Als u mij de vraag stelt of het aangewezen is samen te werken met vennootschappen of partners waarbij spelers bepaalde belangen hebben, antwoord ik neen, vermits het aanleiding kan geven tot belangenconflicten. Uitzonderingen zijn speciale gevallen waarbij het belangenconflict kan worden uitgesloten en het goedkoper of efficiënter is het wel te doen. Maar dat moet je geval per ¬geval bekijken. Maar over het algemeen is het: neen."