Chileense floptransfer van Club Brugge wil langer in België blijven voetballen
Gato Silva mag langer bij Club blijven

Chileense floptransfer van Club Brugge wil langer in België blijven voetballen

26-05-2015 09:25

Tegen alle verwachtingen in gaf Gato Silva aan Club Brugge te kennen dat hij graag wil blijven bij blauw-zwart. De verdedigende middenvelder ziet zijn huurcontract binnenkort aflopen, maar zou graag bij Club Brugge blijven. De West-Vlamingen denken ook aan een verlengd verblijf van de Chileen.

Een groot succes is de transfer van Gato Silva nog niet gebleken. De Chileense WK-ganger moest Timmy Simons het vuur aan de schenen leggen, maar werd veelal niet gebruikt bij blauw-zwart. Simons speelde vrijwel alles en Silva verkommerde op de bank. De Chileen mocht af en toe wel depanneren op de rechtsachter en deed het daar verrassend goed.

Het zag ernaar uit dat Silva, die gehuurd wordt van Osasuna, na het seizoen terug zou keren naar Spanje. De Chileen zou na een gesprek met Michel Preud'homme echter aangegeven hebben dat hij wel langer in Brugge wil blijven. Club denkt er ook aan om Silva aan te kopen, maar wil de aankoopoptie niet lichten.

Silva kan aangekocht worden voor een som van 1,6 miljoen euro. Een bedrag dat Club Brugge niet wil betalen. Volgens Het Nieuwsblad hopen de Bruggelingen Osasuna te kunnen overtuigen om Silva voor een lagere prijs te laten gaan. De Spaanse ploeg kan het geld wel goed gebruiken en zou niet weigerachtig staan tegenover een lager bod.