Assistent van Preud'homme moet Vanderhaeghe bij Kortrijk doen vergeten
KVK denkt aan Clement

Assistent van Preud'homme moet Vanderhaeghe bij Kortrijk doen vergeten

26-05-2015 07:52

In de zoektocht naar een nieuwe coach is KV Kortrijk uitgekomen bij Philippe Clement van Club Brugge. De assistent-trainer van blauw-zwart prijkt als eerste naam op het lijstje om de vertrekkende Yves Vanderhaeghe te vervangen.

"Clement is jong, Belgisch, ambitieus, een harde werker en heeft tonnen ervaring als speler en de voorbije jaren ook als hulpcoach", zegt CEO Patrick Turcq aan Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat het voor hem het gepaste moment zou kunnen zijn om bij ons zijn carrière als hoofdtrainer te lanceren. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, liefst voor het eind van deze week."

Of het ook daadwerkelijk tot een overgang komt valt af te wachten van Clement, maar ook van Club Brugge. De West-Vlamingen lieten al verstaan dat ze hem liefst aan boord houden als T2 van Michel Preud'homme.

Andere opties

Als Clement een langer verblijf bij Club Brugge verkiest, had KV Kortrijk ook Johan Walem in het vizier. Al vertrekt die zo goed als zeker naar Moeskroen. "We hebben nog een drietal namen achter de hand die allen nog onder contract liggen bij een andere club", zegt Turq