'Barcelona waardeert mij niet, maar mensen zijn te dom om het te snappen'
"Dat zou zonde zijn"

'Barcelona waardeert mij niet, maar mensen zijn te dom om het te snappen'

25-05-2015 15:04
4

Dani Alves weigert nog altijd duidelijkheid te geven over zijn toekomst. De 32-jarige verdediger van FC Barcelona heeft een aflopend contract en wordt al maanden met verschillende clubs in verband gebracht.

Eerdere gesprekken over een nieuw contract in Spanje liepen spaak. De Braziliaan zei maandag pas na de bekerfinale van zondag tegen Athletic Bilbao en de finale van de Champions League op 6 juni tegen Juventus bekend te zullen maken wat hij doet.

"Er staan zo veel mooie dingen te gebeuren, dat het zonde zou zijn om na te denken over wat ik moet doen", zei de international. "Blijf ik bij Barça? Wie weet. Ik ben nu alleen bezig met die twee finales."

Maar hoe langer de persconferentie duurde, hoe bozer Alves leek te worden. "Ik ben hier omdat ik geen respect krijg en er veel onzin over mij circuleert. Jammer genoeg zijn mensen te dom om te snappen dat ik alles geef voor Barça. Ik wil geen geld, maar waardering. Dat krijg ik niet."

Mocht Alves vertrekken, staat coach Luis Enrique voor een probleem. De trainer vindt reserves Martin Montoya en Douglas niet goed genoeg. Vanwege een transferverbod mag Barcelona zich in de zomer niet versterken.