Titelfavoriet vergat het in laatste instantie af te maken en is aan bezinning toe
Van Holsbeeck denkt aan een nieuwe strategie voor volgend seizoen

Titelfavoriet vergat het in laatste instantie af te maken en is aan bezinning toe

25-05-2015 14:58
1

Zowel Club Brugge als RSC Anderlecht likken hun wonden na het mislopen van de titel. Normaal gezien zijn deze twee clubs altijd de grote titelfavorieten, maar AA Gent ging voor het eerst in de geschiedenis met de hoogste prijs lopen. Bij RSC Anderlecht is dit stof tot nadenken.

Het seizoen van RSC Anderlecht kan je bijna automatisch als mislukt catalogeren als er op het einde van de rit geen nieuwe titel op de schouwsteen staat. Toch mildert Herman Van Holsbeeck de kritieken. "Het werd een seizoen van vooral individuele prijzen met de Gouden Schoen voor Dennis Praet, de beste jongere Youri Tielemans en topschutter Aleksandar Mitrovic, maar waarin we anderzijds toch ook nog de bekerfinale speelden en een mooie Champions League-campagne afwerkten."

En dus verklaart de manager van de uittredende landskampioen dat de club eens de koppen bij elkaar moet brengen. Het slot van de competitie toonde aan waar het bij RSC Anderlecht ontbrak. "Maar in eigen land hebben we het in de laatste drie matchen laten liggen. We moeten dit goed analyseren. Voorin hebben we een speler met een actie nodig die het verschil kan maken", stelt hij vast bij Sporza.