Club Brugge weet waarom het de titel misliep en neemt ingrijpende beslissing
Mannaert wil volgend seizoen alleen maar voor de titel gaan

Club Brugge weet waarom het de titel misliep en neemt ingrijpende beslissing

25-05-2015 14:26

Het Jan Breydelstadion droomde het voorbije seizoen van een nieuwe titel, maar moest het doen met 'slechts' de Beker van België. Nochtans speelden de mannen van Michel Preud’homme een uitstekend seizoen. De zware kalender en tal van blessures speelden Blauw-Zwart parten. Het bestuur van Club Brugge trekt daar zijn lessen uit. Het wil zich volgend seizoen vooral concentreren op de titelstrijd.

Voor Club Brugge-manager Vincent Mannaert is er geen twijfel mogelijk, het voorbije seizoen was er eentje om in te kaderen. Jammer genoeg voor iedereen met een blauw-zwart hart greep Club Brugge in extremis naast de titel, maar op andere fronten maakte de ploeg wel een goede beurt. "In Europa en de beker hadden we iets goed te maken. Daarom waren we het seizoen begonnen met de ambitie om op drie niveaus voluit te gaan", vertelt Mannaert aan Sporza.

Uiteindelijk ging AA Gent met de titel lopen. Verdiend voor velen, maar Mannaert wil er graag een kanttekening bij plaatsen. "We hebben daardoor zeventien wedstrijden meer gespeeld dan AA Gent, dan weet je dat dat op het einde meespeelt. Daar zullen we rekening mee houden. Volgend seizoen hebben we één specifiek doel en dat is de titel. We hebben het dit seizoen goed gedaan, maar zullen volgend seizoen nog beter proberen te doen."