Vertonghen en landgenoten zorgen voor unicum in Engelse Premier League
Vijf Belgen aan de aftrap in Engeland

Vertonghen en landgenoten zorgen voor unicum in Engelse Premier League

25-05-2015 07:02

Tottenham kon op de slotdag van de Premier League met 0-1 winnen van Everton. Er stonden maar liefst vijf Belgen aan de aftrap: Romelu Lukaku, Nacer Chadli, Kevin Mirallas, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé zorgden zo voor een record. Nooit eerder stonder er meer Belgen aan de aftrap in een wedstrijd van de Premier League.

"Ik heb nog nooit een wedstrijd gespeeld met vijf Belgen", zegt Jan Vertonghen na de wedstrijd aan Het Nieuwsblad. "Altijd misten we er wel eentje. Ik zei het volgens mij nog tegen Nacer (Chadli, red.) toen we het veld opliepen: ‘Veel Belgen vandaag, hé’. Want we liepen ook allemaal achteraan de tunnel uit. Dus het was wel even gezellig en leuk om die jongens te zien."

Tottenham wordt door het verlies van Liverpool vijfde in de Premier League, al wou het Champions League halen met een vierde plek in de stand. "Ik denk dat we dit seizoen niet consistent genoeg waren om dat te bereiken. Ik denk dat Man United, dat vierde wordt, toch beter is dan ons. Hopelijk kunnen we volgend jaar die kloof kleiner maken en vierde worden."