Manager van Club Brugge: Het is een belangrijke factor die meespeelt
De manager kon zich wel neerleggen bij het missen van de landstitel

Manager van Club Brugge: "Het is een belangrijke factor die meespeelt"

24-05-2015 23:28

Vincent Mannaert heeft zich op de officiële webstek van Club Brugge uitgelaten over het afgelopen seizoen. Club won de Beker van België, maar greep voor het zoveelste jaar op rij naast de Belgische landstitel. Toch was Mannaert tevreden.

"We hebben op drie fronten volop gestreden. We zijn in de beker en Europees heel ver gegaan, maar dat hebben we dan moeten bekopen in de Play-Offs. Europees hadden we iets goed te maken na de vroege eliminatie van vorig jaar en ook in de beker hadden we de voorbije jaren te weinig getoond.  Dit jaar hebben we het Europees en in de beker dus wel goed gedaan, maar helaas kampten we daarna met een gebrek aan frisheid en mankracht."

"Gent had na de competitie bijvoorbeeld drie weken de tijd om de Play-Offs voor te bereiden, terwijl wij nog een bekerfinale en Europese matchen moesten spelen", vervolgt Mannaert zijn uitleg. "Bovendien speelden we dit seizoen zeventien matchen meer dan Gent. Dat is een half kampioenschap. Dat is geen excuus, maar het is wel een belangrijke factor die meespeelt.”