Kogel door de kerk: oude bekende keert terug naar Jupiler Pro League
Beslissing valt in eerste helft

Kogel door de kerk: oude bekende keert terug naar Jupiler Pro League

24-05-2015 18:39

Het heeft er om gespannen, maar de eindronde in Tweede Klasse heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Het Oud-Heverlee Leuven van Jacky Mathijssen speelt volgend seizoen in Eerste Klasse, voor Eupen is het een grote teleurstelling.

Eupen had zondagavond een moeilijke maar niet onmogelijke opdracht: het moest thuis winnen van OHL, Lierse en Lommel United waren al uitgeschakeld. De ploeg uit de Oostkantons vloog er meteen in, maar Mathijssen gebruikte een efficiënt recept. Hij liet zijn ploeg terugzakken en loerde op de counter. De eerste volwaardige tegenaanval kwam er pas na een halfuur, maar leverde wel meteen de goal op. Jovan Kostovski maakte een treffer die uiteindelijk beslissend zou zijn.

Dat was meteen het einde van Eupen, dat daarna geen enkele kans die naam waardig meer op het veld toverde. De promotie van Leuven is verbazend, want ze waren zeker geen topfavoriet in deze eindronde. Het zat in de eindronde door zijn goede seizoensbegin, maar zakte daarna terug. Blijkbaar hebben ze het beste tot het laatste gehouden. OHL doet dus iets waar weinig ploegen toe in staat zijn: meteen na een degradatie opnieuw promoveren.