Engelse club komt enkele seconden na nederlaag met statement: De Boer genoemd
'De club is een zoektocht begonnen naar een nieuwe manager'

Engelse club komt enkele seconden na nederlaag met statement: De Boer genoemd

24-05-2015 18:30
3

Sam Allardyce is volgend seizoen niet meer de manager van West Ham United. De club uit Londen meldde zondag na afloop van de laatste competitiewedstrijd dat het contract met de zestigjarige Brit niet wordt verlengd.

The Hammers sloten het seizoen af met een nederlaag (2-0) tegen Newcastle United, dat zich daardoor verzekerde van nog een jaar Premier League-voetbal. 'De club is een zoektocht begonnen naar een nieuwe manager', communiceerde de leiding van West Ham na het verlies.

De club heeft naar eigen zeggen een lijstje met namen en is bereid aanzienlijke bedragen neer te leggen om de juiste man te kunnen strikken. Bij de bookmakers staat Ajax-trainer Frank de Boer hoog op het lijstje. Ook Slaven Bilic, die bij Besiktas een ontslag boven het hoofd hangt, wordt genoemd.

Allardyce was de afgelopen vier seizoenen manager bij West Ham. Hij promoveerde in 2012 met de club naar de Premier League en wist zich steeds te handhaven. West Ham eindigde dit seizoen als twaalfde op de ranglijst, na een ijzersterke start van het seizoen.