Riga verruilt Standard voor nieuwe club: Het was hier niet gemakkelijk
Coach heeft kennelijk al nieuwe ploeg

Riga verruilt Standard voor nieuwe club: "Het was hier niet gemakkelijk"

24-05-2015 17:40

José Riga zat vandaag voor de laatste keer op de bank bij Standard. De hoofdcoach vertrekt na dit seizoen bij Standard, dat stilaan op een trainerskerkhof begint te lijken. Toch is Riga niet ontevreden over hoe alles is verlopen.

Op VooFoot gaf Riga zijn laatste interview als coach van Standard. "Ik ben niet teleurgesteld, en ook niet opgelucht. Ik wist dat het hier niet gemakkelijk ging zijn. Ik ben blij dat we vandaag hebben gewonnen, dat ik kan op die noot kan vertrekken. De toekomst, dat zien we nog wel. Zo is het leven van een trainer".

Toch wordt er al gefluisterd dat Riga een overeenkomst met een andere ploeg heeft, iets wat de coach niet echt lijkt te ontkennen. De naam van zijn nieuwe club blijft echter een goed bewaard geheim. "Ik ga enkel zeggen dat het een club in Europa is", houdt Riga het zeer vaag. "Ik ga nu een beetje aan mezelf denken", aldus de ex-coach van Standard.

Riga is uiteindelijk nog geen vier maanden coach geweest bij Standard, hij was dit seizoen zelf na Guy Luzon en Ivan Vukomanovic al de derde coach van Standard. Er is nu duidelijk nood aan wat stabiliteit op Sclessin.