Jan Breydel krijgt steeds meer last van levensgevaarlijke trend: kind raakt gewond
Clubleiding onderneemt nog geen stappen

Jan Breydel krijgt steeds meer last van levensgevaarlijke trend: kind raakt gewond

24-05-2015 16:43

Club Brugge krijgt de laatste tijd steeds meer af te rekenen met supporters die zich op een specifieke manier misdragen. Kennelijk zijn er hoe langer hoe meer fans die het stadion binnenraken met gevaarlijke bommetjes, verschillende supporters zijn op die manier al gewond geraakt.

In het Belgische voetbal zijn de regels strict als het gaat om wat mag en niet mag in een stadion, maar de controle is nog een werkpunt. Op Jan Breydel is er volgens ooggetuigen steeds meer overlast van de supporters die boven zitten. Zij gooien regelmatig zogeheten "piraten" in de onderste vakken, vuurwerk dat slachtoffers kan maken als het zeer dichtbij hen ontploft.

Tijdens de thuismatch tegen KV Kortrijk moest er opnieuw een slachtoffer verzorgd worden door het Rode Kruis, het zou gaan om een jong kind. Ook in de vorige thuiswedstrijd tegen AA Gent was het van hetzelfde laken een pak, een bommetje ontplofte vlakbij twee supporters. Ook zij hadden medische hulp nodig. Brandwonden zijn trouwens niet het enige gevaar bij dit type vuurwerk: omdat deze soort extreem veel lawaai maakt is er ook risico op gehoorschade. Voorlopig zijn er evenwel nog geen stadionverboden uitgedeeld.