Strijd om ereplaatsen beslist: Club beëindigt toch nog één pijnlijke reeks
Club krijgt nog een troostprijs

Strijd om ereplaatsen beslist: Club beëindigt toch nog één pijnlijke reeks

24-05-2015 16:12

AA Gent was al zeker van het kampioenschap, maar voor de andere Champions League-plaats was het vanmiddag nog bittere ernst. Zowel Club Brugge als Anderlecht had nog kans, maar spannend werd het nooit. Ook voor de vierde en vijfde plaats veranderde er niet veel meer, we krijgen nog een confrontatie tussen Charleroi en KV Mechelen.

AA Gent dacht waarschijnlijk al aan het titelfeestje in de binnenstad van Gent, Hein Vanhaezebrouck stelde een veredeld B-elftal op. Dat zegt echter helemaal niets, want ze kwamen zowaar voor in het Astridpark. Na drie minuten kon Niklas Pedersen een doorsteekpass makkelijk afronden. Het feestje bleef niet duren, want Olivier Deschacht kon na een vrijschop met een gelukje de 1-1 scoren. De match verwaterde daarna compleet, maar vlak na rust kon topschutter Aleksandar Mitrovic na een kopbal van Dennis Praet de rebound binnentikken. 2-1, Anderlecht deed zijn taak, maar had het lot niet meer in eigen handen.

Club Brugge moest thuis punten laten liggen tegen KV Kortrijk, maar was dat niet van plan. Tegen de zeer makke bezoekers kon Jose Izquierdo al na twee minuten de 1-0 scoren. Kortrijk kwam nauwelijks tot een kans en het was Club dat op zoek ging naar het geruststellende doelpunt. Blauw-zwart bleef rustig rondspelen, maar echt begeesterend werd de partij nooit. Met de onbekende invallers Tjardo Techel, Bradley Vanneste en Viktor Vandewiele maakte coach Yves Vanderhaeghe duidelijk dat het voor de Kerels ook niet echt meer van moeten was. In de slotfase mikte de invallen Thomas Meunier nog een schot op de paal, maar dat was zowat de enige opwinding in de tweede helft. Club eindigt zo nog eens voor Anderlecht, dat is geleden van hun titel in 2005. Het zal echter maar een pleister op een houten been zijn.

Standard tot slot ontdeed zich makkelijk van laatste concurrent Charleroi, het werd op Sclessin 2-0 met goals van Imoh Ezekiel en Jorge Teixeira. Alles ligt nu dus vast, behalve het laatste Europese ticket. Daarvoor moet een dubbele confrontatie tussen Charleroi en KV Mechelen beslissen.