Tan doet opmerkelijke bekentenis: Voor overname wist ik niets van voetbal
Maleisiër is geen grote fanaat

Tan doet opmerkelijke bekentenis: "Voor overname wist ik niets van voetbal"

24-05-2015 16:00

Onze Jupiler Pro League heeft er voor volgend jaar een opmerkelijke figuur bij. Kortrijk-voorzitter Vincent Tan gaat in de toekomst ongetwijfeld voor heel wat straffe citaten zorgen, en is daar nu al mee begonnen. In Het Nieuwsblad bekent hij dit weekend dat hij voor hij Premier League-ploeg Cardiff overnam echt geen voetbalfan was.

Dat de 63-jarige Maleisiër niet sinds zijn kindertijd fan is van KV Kortrijk wisten we al wel een beetje, maar tot vijf jaar geleden had hij zelfs totaal geen interesse in voetbal. "Serieus: voor ik Cardiff overnam kende ik niets van voetbal. Ik heb in korte tijd veel ervaring opgedaan. Het is nu een uitdaging voor mij om het geld dat ik in Cardiff heb gestopt (ongeveer dertig miljoen euro, nvdr.) ooit terug te verdienen", maakt hij zijn intenties duidelijk.

Toch profileert hij zich als iemand met passie voor het spel. "Ik kan in 2009 Cardiff tegen Blackpool spelen voor de promotie naar de Premier League. Cardiff verloor, maar ik was helemaal gewoon voor het spel", getuigt de kersverse voorzitter.

Ondertussen heeft hij KV Kortrijk toch al zien spelen, hij bekeek de 2-2 tegen Anderlecht. "Ik vond het niveau vergelijkbaar met de Engelse tweede klasse, het was alleen iets minder fysiek. 2-2 was een mooie uitslag", klinkt het al meteen tevreden.