'Barcelona vervangt afzwaaiende Alves voor peperdure miskoop van Chelsea'
Overstap zou pas in januari kunnen worden rondgemaakt

'Barcelona vervangt afzwaaiende Alves voor peperdure miskoop van Chelsea'

24-05-2015 10:04
1

Alles wijst er op dat Dani Alves na een dienstverband van zeven seizoenen vertrekt bij Barcelona en dus is de landskampioen van Spanje naarstig op zoek naar een aanvallende back. Die lijkt Barça te hebben gevonden in Londen. 

Daar zit namelijk Juan Cuadrado te verpieteren op de bank van Chelsea. De 26-jarige Colombiaan maakte in januari 2015 voor liefst dertig miljoen euro de overstap van Fiorentina naar de Premier League. Zijn verblijf bij The Blues is tot op heden geen succes geworden en manager José Mourinho zou overwegen om nu al te cashen voor de vleugelspeler, zo menen Engelse media te weten. Cuadrado speelde bij Fiorentina voornamelijk als aanvaller, maar wordt door Barcelona gezien als een uitstekende optie om de rol van Alves - die vrijwel de gehele rechterflank bestrijkt - in te gaan vullen.

Kanttekening bij de mogelijke transfer is het transferverbod waar Barcelona momenteel nog mee te maken heeft. De landskampioen mag komende zomer géén spelers kopen. Wél mag Barça nu overeenkomsten sluiten over spelers en hen tijdens de volgende transferwindow, in januari 2016, naar Camp Nou halen. Mocht Alves deze zomer inderdaad vertrekken, dan is Barcelona bereid om dat halfjaar te overbruggen zonder Cuadrado.