Club-icoon haalt uit naar Anderlechtfans: Beter ontsnappen uit vijandige omgeving
Verheyen zag een transfer naar Ipswich in rook opgaan

Club-icoon haalt uit naar Anderlechtfans: "Beter ontsnappen uit vijandige omgeving"

24-05-2015 09:31

Spelers die bijna hun hele carrière verbonden zijn bij één club is een rariteit geworden in het voetbal. Eén van de trouwste luitenanten van Club Brugge speelde veertien jaren voor de club. We hebben het natuurlijk over Gert Verheyen. De huidige coach van de Belgische U18 blikt in La Dernière Heure nog even terug op zijn periode bij Blauw-Zwart en doet een verrassende onthulling.

De carrière van Verheyen startte bij Lierse SK, maar al snel ging hij aan de slag bij RSC Anderlecht. Daar beleefde de aanvaller uit Hoogstraten geen mooie tijd. "Ik was er nog helemaal niet klaar voor. Ik had nog geen opleiding gehad om dat niveau aan te kunnen. Ik heb wel nooit mogen klagen van de behandeling die ik van de Brusselse club heb gekregen, maar de supporters hadden het wel op mij gemunt. Onder die omstandigheden kon ik maar beter vertrekken. Ik zou eender waar getekend hebben om uit die vijandige omgeving te kunnen ontsnappen. Ik heb veel geluk gehad dat Club Brugge in mij geïnteresseerd was."

Bij Club Brugge maakte Verheyen natuurlijk furore. In veertien seizoenen scoorde hij 154 competitiedoelpunten en schopte hij het zelfs tot aanvoerder van Blauw-Zwart. Verheyen was onmiskenbaar verbonden bij de club. "Ik heb nooit gewacht totdat ik einde contract was bij de club", legt Verheyen die mogelijk zijn carrière niet bij Club Brugge had afgesloten. "Indien het bestuur mij de toelating had gegeven, zou ik misschien wel naar Ipswich Town zijn vertrokken. Dat was net na Euro 2000. Ik was toen bijna dertig jaar."