Emotionele Klopp zwengelt geruchten aan: 'Of ik daar kan werken? Ja, tuurlijk!'
Afscheid na zeven succesvolle seizoenen

Emotionele Klopp zwengelt geruchten aan: 'Of ik daar kan werken? Ja, tuurlijk!'

24-05-2015 09:00

Jurgen Klöpp kondigde eerder dit seizoen zijn afscheid aan bij Borussia Dortmund en werd zaterdag op bijzondere wijze uitgezwaaid door de fans van de Duitse grootmacht. Na zeven succesvolle seizoenen bij BVB maakt de trainer zich op voor een nieuw avontuur. Waar? Dat is nog onduidelijk. 

Klopp grapte na afloop van het duel met Werder Bremen met de aanwezige pers over een mogelijk vertrek naar Spanje. Op de vraag of de Duitse oefenmeester al een aardig woordje Spaans spreekt, antwoordde hij lachend: "Dos cervesa, por favor", oftewel "Twee bier, alsjeblieft". Klopp wordt genoemd als mogelijke opvolger van Carlo Ancelotti bij Real Madrid. Het is zo goed als zeker dat de Italiaan een dezer dagen ontslagen wordt bij De Koninklijke.

Mocht er bij Bayern München een vacature ontstaan, al dan niet op korte termijn, dan staat Klopp ook daar zeker voor open, zo verklaarde hij tegenover Sky Sports. Bayern-icoon Franz Beckenbauer heeft in de media al laten vallen dat hij 'zeker weet' dat Klopp ooit trainer wordt van de landskampioen. 'Of ik bij Bayern München zou kunnen werken? Ja, natuurlijk, ik kan me best voorstellen dat ik daar ooit trainer wordt", zei Klopp. "Ik ben trainer en ik wil dit vak nog vele jaren uitoefenen. Maar op dit moment is het misschien lastig."