Coach wil nieuw hoofdstuk schrijven in Mechelse succesverhaal: Mentale voordeel
Jankovic wil nu voluit voor het Europese ticket gaan

Coach wil nieuw hoofdstuk schrijven in Mechelse succesverhaal: "Mentale voordeel"

24-05-2015 08:26

Het seizoen is nog lang niet gedaan voor KV Mechelen. De Maneblussers hebben enkele fantastische weken achter de rug. Eerst wonnen zij de groepsfase in Play-Off 2 en zetten dan zo favoriet KRC Genk opzij. Nu moest ook Sporting Lokeren er aan geloven in de finale van Play-Off 2. Door deze zege mag KV Mechelen aan de slag tegen de vijfde in Play-Off 1. 

KV Mechelen kwam tegen Sporting Lokeren op een 2-0 voorsprong. Malinwa greep de bezoekers meteen bij de keel. De mannen van Peter Maes hadden geen verhaal tegen het Mechelse enthousiasme. KV Mechelen week uit naar Leuven, maar de fans waren allemaal op post. "Wat ik tactisch veranderde, ga ik niet zeggen, maar we deden het goed. Dit is een verdiende zege. Zeker in de eerste helft waren we sterk. We hadden veel balbezit en sprongen daar intelligent mee om. Ook in de duels waren we sterker en we speelden met veel energie en enthousiasme. Ook de fans maakten het leuk", vertelt een gelukkige Aleksander Jankovic.

De coach van KV Mechelen wil nu een vervolg breien aan het Mechelse succes. "We spelen nu tegen de vijfde uit Play-Off 1. Wie het ook wordt, we zullen daar respect voor hebben, maar blijven ons eigen spel spelen. We hebben ook het psychologische voordeel dat wij als winnaars aan die matchen beginnen. We hebben ambitieuze ploegen uitgeschakeld", besluit de Serviër op Sporza.