Makelaar verhit de gemoederen bij Club Brugge en kondigt een mogelijk vertrek aan
Ryan is misschien wel bezig aan zijn laatste weken bij Club Brugge

Makelaar verhit de gemoederen bij Club Brugge en kondigt een mogelijk vertrek aan

24-05-2015 07:50

Er bestaat een kans dat Mathew Ryan zondag zijn laatste wedstrijd speelt voor Club Brugge. De Australische doelman acteert een heel seizoen op een erg hoog niveau. Bovendien kon hij ook puike prestaties neerzetten met de nationale ploeg. Een vertrek naar een grotere club is dan ook de logische volgende stap in zijn carrière.

Dat vindt ook Mikkel Beck, de makelaar van Ryan. Volgens hem is er al interesse van enkele clubs, maar de volgende stap moet beredeneerd gebeuren."De toekomst oogt schitterend voor Mathew, maar we moeten het juist aanpakken. Hij zal geen topkeeper zijn voor de komende vijf jaar, maar voor de komende twintig jaar. Elke transfer moet dus de juiste zijn. Dat kan inderdaad betekenen dat hij deze zomer vertrekt, maar het is niet zeker dat hij vertrekt. We moeten de juiste keuze maken", vertelt Beck in de Australische pers.

Het is dus nog niet helemaal zeker of Ryan wel vertrekt bij Club Brugge. "Hij speelt al bij een goede club waar hij elke week speelt. Bij Club Brugge kan hij volgend seizoen Champions League of Europa League spelen. Hij heeft er ook een ongelooflijke status opgebouwd en is geliefd bij de supporters, de coaches en zijn medespelers. Ik ben constant in contact met clubs uit andere competities en dat is normaal want Mathew is momenteel één van de beste doelmannen in Europa."