Een Belg in de finale van de Champions League?: We zien wel hoe het gaat
Vermaelen maakte zijn eerste minuten vol bij FC Barcelona

Een Belg in de finale van de Champions League?: "We zien wel hoe het gaat"

24-05-2015 07:14

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar eindelijk was het zaterdag zo ver. Thomas Vermaelen maakte zijn debuut voor FC Barcelona. Ruim een jaar na de overgang van Arsenal naar de Spaanse landskampioen zette de Verminator zijn eerste stappen in Camp Nou tijdens een officiële wedstrijd. En natuurlijk smaakt dat naar veel meer.

Camp Nou was zaterdag getuige van een uniek moment. De Belgische international Vermaelen debuteerde eindelijk in het shirt van FC Barcelona. De fans verwelkomden hun fel geplaagde verdediger met veel applaus. "Ik moet hen bedanken voor hun steun. Ze hebben geduld moeten tonen en ik begrijp dat dat niet makkelijk was. Maar hun steun is geweldig. Ook mijn ploegmaats hebben een heel groot hart. Ze hebben me heel goed gesteund", vertelt Vermaelen aan Sporza.

Het is nu een kwestie om zo veel mogelijk minuten te maken om het vertrouwen van coach Luis Enrique te winnen. Er komen twee erg leuke affiches aan. "Ik heb lang moeten wachten door mijn blessure, maar nu kunnen we vooruit kijken", zegt Vermaelen, die nu terug in aanmerking komt voor een selectie voor de Spaanse bekerfinale en de finale van de Champions League. "We zien wel hoe het de komende twee weken gaat."