Nieuwe Belgische kampioen wil Champions League-miljoenen verstandig investeren
Louwagie wil verstandig investeren

Nieuwe Belgische kampioen wil Champions League-miljoenen verstandig investeren

23-05-2015 08:10

AA Gent mag bij dankzij de titel vijftien miljoen euro extra op hun bankrekening schrijven. De Gentenaren profiteren van de goede prestaties die onder meer Anderlecht en Club Brugge leverden in Europa en gaan rechtstreeks naar de Champions League. Dat geld gaan ze echter niet zomaar zonder nadenken uitgeven.

"We gaan ons versterken, maar op een 'normale' manier", zegt manager Michel Louwagie in Het Nieuwsblad. "We willen drie spelers halen die een meerwaarde bieden aan de kern. Maar zelfs daarmee heb je geen zekerheid dat je in de Champions League niet weggeblazen wordt."

"AS Roma verloor dit seizoen in de groepsfase met 1-7 van Bayern München, terwijl ze een budget hebben dat vele keren groter is dan het onze. Het is een utopie om te denken dat je met de miljoenen die we nu krijgen een ploeg kan vormer die in de CL kan wedijveren met de grootste clubs ter wereld."

Andere zaken

Mogelijk wordt het geld geïnvesteerd in andere zaken. "In de eerste plaats denken we eraan om het oefencomplex te renoveren en uit te breiden. Hoe dat er concreet moet uitzien, daar zijn we nog niet honderd procent uit, maar het is alleszins de bedoeling dat een deel van het geld onze jeugdwerking ten goede komt."