Bekernederlagen tegen Anderlecht moet Gent helpen in de Champions League
Gent kijkt uit naar CL

Bekernederlagen tegen Anderlecht moet Gent helpen in de Champions League

23-05-2015 07:38

De allereerste landstitel van AA Gent zorgt ervoor dat ze zich kunnen opmaken voor op zijn minst zes wedstrijden in de Champions League. De club krijgt daarvoor een aardige som op de bankrekening en de spelers mogen dromen van confrontaties tegen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, al vrezen ze een pandoering nog niet.

Verschillende spelers waaronder Sven Kums en Brecht Dejaegere dromen alvast van een poule waarin ze tegen Barcelona spelen. "Ik denk ook de coach, want hij haalt geregeld Barcelona aan als voorbeeld tijdens de tactische besprekingen", aldus Dejaegere in Het Nieuwsblad. "Bijvoorbeeld over hoe we hoog druk moeten zetten."

Bij een loting met Barcelona of een andere topper, dreigt een pandoering. Daar denkt men bij Gent nog niet aan. "Als er één ding is dat ik mijn spelers heb moeten meegeven, dan is het wel: als je schrik hebt, krijg je slaag", zegt coach Hein Vanhaezebrouck.

"We hebben tegen Anderlecht in de beker schrik gehad en we kregen slaag (0-2 en 3-0, red.). Nadien hebben we dat niet meer gedaan. Als je naar de Champions League gaat en je hebt schrik, dan krijg je een pandoering. Ik besef maar al te goed dat het een ander niveau is en dat we er weinig of geen ervaring mee hebben, maar het hangt erg af van de loting."