Nieuwe Brugse schutter moest niet lang twijfelen: Blindelings vertrouwen
Diaby is gecharmeerd door Preud'homme

Nieuwe Brugse schutter moest niet lang twijfelen: "Blindelings vertrouwen"

22-05-2015 17:11

Vrijdag kondigde Club Brugge een nieuwe zomertransfer aan. De 24-jarige Abdoulay Diaby tekende een overeenkomst met Blauw-Zwart. De Malinese aanvaller wil het Brugse legioen veel doelpunten schenken. Diaby wil zich graag laten leiden door Michel Preud'homme in de zoektocht naar veel doelpunten.

De keuze voor Club Brugge was volgens Diaby snel gemaakt. "Ik werd van deze zeer positieve signalen zeer snel op het hoogte gebracht. Als een topclub en dito coach je zo graag wil, moet je geen seconde twijfelen om je handtekening te plaatsen. Zo’n blindelings geloof motiveert me geweldig om bij een topclub zoals Club Brugge het beste van mezelf te willen geven", vertelt de opgewekte Diaby op de website van Club Brugge. 

De transfer naar Club Brugge kon eigenlijk al in januari plaatsgevonden hebben, maar Lille hield het been stijf. Hij had de Bruggelingen ongetwijfeld kunnen helpen in de titelstrijd, maar moest het kampioenschap als een toeschouwer bekijken. "Mijn nieuwe werkgever heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Op de drie fronten stak Blauw-Zwart er met kop en schouders bovenuit. Het is zeker geen schande op de eindmeet na zo’n zwaar seizoen heel nipt de duimen te moeten leggen in de spannende strijd om landskampioen te worden."