Belgisch toptalent blinkt uit op EK U17: Er staat me nog lange weg te wachten
Azzaoui over toekomst

Belgisch toptalent blinkt uit op EK U17: "Er staat me nog lange weg te wachten"

22-05-2015 15:54

De U17 van de Rode Duivels geraakten dinsdagnamiddag niet verder dan de halve finales op het EK in Bulgarije. De jonge Belgen gingen in een strafschoppenserie voor de bijl tegen Frankrijk. De absolute uitblinker tijdens het toernooi voor de Belgen was Ismail Azzaoui.

"Dit EK was een hele goede ervaring", zegt Azzaoui in Het Laatste Nieuws. "Door het bereiken van de halve finales wisten we ons ook te kwalificeren voor het WK in Chili later dit jaar. Er staat ons dus nog een hele mooie ervaring te wachten."

"Maar het is ook normaal wat heel teleurgesteld zijn aangezien we de finale net niet gehaald hebben. Zo hadden we geschiedenis kunnen schrijven. Dat is jammer genoeg niet gelukt, maar dat hoort bij het voetbal", aldus Azzaoui.

Anderlecht

De flankaanvaller ruilde in 2014 Anderlecht voor Tottenham. Hij liet onlangs opmaken dat ze bij Anderlecht geen kansen geven aan Marokkaanse jeugdspelers. "Ik bedoelde dat zeker niet racistisch. Het is vooral een numerieke vaststelling. Tottenham stelde me trouwens in de eerste plaats een goed project voor."

"Hoe ik de toekomst zie? Ik wil me tonen bij de eerste ploeg van Tottenham. We zien wel hoe het zal lopen. Dat de mensen me een groot talent vinden? Ik zou dat zelf zeker niet zeggen. Ik moet namelijk nog heel veel bewijzen. Er staat me nog een hele lang weg naar de top te wachten."