Wilmots legt uit waarom hij geen enkele Belgische kampioen selecteerde
Wilmots over spelers van Gent

Wilmots legt uit waarom hij geen enkele Belgische kampioen selecteerde

22-05-2015 15:38

Bondscoach Marc Wilmots maakte vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor de Rode Duivels. De Belgische nationale ploeg zal het dan wel zonder spelers van de Belgische kampioen, AA Gent, moeten doen. Wilmots legt uit waarom hij niemand van Gent koos.

Enigszins opvallend koos Wilmots voor geen enkele Gentenaar. Toch zitten er met onder andere Brecht Dejaegere en Sven Kums wel getalenteerde Belgen in de ploeg. "Het verschil tussen Gent en de achtervolgers is klein, dus daar kan je niet naar kijken", zegt hij aan Sporza.

"Als ik kijk naar m'n selectie, dan heb ik jongens als Moussa Dembélé, Marouane Fellaini, Radja Nainggolan en Axel Witsel. Zij hebben volgens mij iets meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld Sven Kums. Ik moet ook gewoon kijken naar de posities waar ik iemand nodig heb en dat was vooral defensief."

Op 7 juni oefenen de Rode Duivels in Parijs tegen Frankrijk, op 12 juni is er de EK-kwalificatie-interland in Wales, dat samen met België leidt in Groep B. Vooraleer ze de interlands afwerken trekt Wilmots met de groep op stage in Knokke-Heist en Bordeaux.