Promotie voor Genkse kampioen: “Nieuwe stap binnen het ‘Blauw Bloed’-verhaal”
Daerden krijgt promotie bij KRC Genk

Promotie voor Genkse kampioen: “Nieuwe stap binnen het ‘Blauw Bloed’-verhaal”

06-05-2015 22:11

KRC Genk timmert hard aan de weg terug. De Limburgers hebben enkele desastreuze jaren achter de rug. Dat wil de club absoluut vermijden en daarom denkt het aan de toekomst. Het bestuur van KRC Genk wil terug naar de basis en het rekent op een voormalige kampioen.

Koen Daerden, kampioen met KRC Genk in 2003, krijgt een nieuwe rol binnen de club. "KRC Genk stelt Koen Daerden aan als Technisch Directeur Jeugd. Hij zal in samenwerking met Directeur Roland Breugelmans de kwaliteit van de opleiding en de doorstroming naar de A-kern verhogen. Een fulltime Technisch Directeur Jeugd zal de werking nog verder professionaliseren."

De zoon van Jos Daerden is al een tijdje in dienst bij de club. Het geloof in de Limburger is bijzonder groot. "Daerden was tot op heden trainer van de U15 van KRC Genk en maakt deel uit van de Sportieve Commissie, waar hij ook lid van blijft in zijn nieuwe functie. In eerste instantie zal Daerden de filosofie en huidige werkwijze van de jeugdopleiding actualiseren."

KRC Genk gaf tijdens de tumultueuze maanden aan dat ze de eigen jeugd terug kansen willen geven. Zo moet het Genkse publiek zich opnieuw kunnen vereenzelvigen met het team. "Vervolgens is het zijn taak om deze filosofie uit te dragen, te bewaken en op die manier de doorstroming naar de A-kern te vergroten. Met deze aanstelling wordt er opnieuw een stap gezet binnen het “Blauw Bloed”-verhaal van KRC Genk", legt de club zijn beslissing uit op de clubwebsite.